Theaterfanfare Kunst voor het Volk

Theaterfanfare

Kunst voor het Volk is een fanfare, maar niet zo maar één. Het is de eerste theaterfanfare van Nederland. Dit Haagse orkest geeft concerten die meer zijn dan alleen maar concerten: we maken verrassend muziektheater voor een breed publiek. Onze concerten zijn voorstellingen voor alle zintuigen! Het orkest staat onder leiding van dirigent Sarif Tribou.

Muzikanten

Bij Kunst voor het Volk spelen zo’n 25 muzikanten. Ongeveer de helft is geboren en getogen in de regio Den Haag, de rest is voor werk of studie naar Den Haag verhuisd. Onze leden komen uit het hele land – van de Waddeneilanden tot Limburg – en soms ook uit het buitenland. Nieuwe muzikanten zijn welkom.

Theaterconcerten

De jaarlijkse voorstelling heeft steeds een ander thema. In 2022 vierden we ons 100-jarig bestaan rond het thema eeuwige liefde; voor de muziek, voor de stad en voor de club. Met persoonlijke verhalen, een Hartstocht door Den Haag en een fototentoonstelling in het Atrium.

Eerder maakten we onder andere:

  • SPEELS (2019): interactieve muzikale spelshow
  • In Vorm (2018): muziek en poëzie over geometrische vormen
  • Doodsnoot (2017): muzikale ‘whodunnit’
  • SL!M (2016): interactieve muzikale wetenschap, mythes en experimenten

Kijk op onze foto- en videopagina voor beelden van deze en eerdere programma’s.

En in 2023? Maken we opnieuw een voorstelling die anders is dan anders en net als altijd de moeite waard.

Repertoire

Het repertoire van Kunst voor het Volk is heel divers en verandert regelmatig. Er staan altijd wel een aantal uitdagende concertwerken op de lessenaar, maar ook arrangementen van bekende muziek.

Een kleine greep uit ons huidige repertoire:

Concertwerken

Elegy I – Jacob de Haan
Elementa – Leon Vliex

Klassieke/populaire/bekende muziek

Band of Brothers – arr. Rieks van der Velde
Love of my Life – arr. Rob Balfoort
Salut d’Amour – arr. Georges Moreau

Repetities

Kunst voor het Volk repeteert elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Theater De Vaillant, Hobbemastraat 120 in Den Haag.