Theaterfanfare

Kunst voor het Volk is een fanfare, maar niet zo maar één. Het is de eerste theaterfanfare van Nederland. Dit leuke en enthousiaste orkest in Den Haag maakt verrassend muziektheater voor een breed publiek. Onze concerten zijn voorstellingen voor alle zintuigen! Het orkest staat onder leiding van dirigent Sarif Tribou.

Muzikanten

Bij Kunst voor het Volk spelen ongeveer 30 muzikanten. Ongeveer de helft is geboren en getogen in de regio Den Haag, de rest is voor werk of studie naar Den Haag verhuisd. Onze leden komen uit het hele land – van de Waddeneilanden tot Limburg – én uit het buitenland.

Repertoire

Het repertoire van Kunst voor het Volk is heel divers en verandert regelmatig. De jaarlijkse voorstelling heeft elk jaar een ander thema. De voorstelling Doodsnoot (2017) was een muzikale ‘whodunnit’. Compleet met lijk, rechercheurs, gevangenis en vooral veel mooie muziek. In 2016 maakten we ons publiek slimmer. In het theaterconcert ‘SL!M’ combineerden we muziek met wetenschap, mythes en grappige experimenten. Een jaar eerder speelden we ‘Slecht’, een voorstelling met muziek en poëzie over de zeven zonden. En in 2014 had onze voorstelling de naam ‘UFO’ en zocht het Unidentified Fanfare Orkest uit hoe een fanfare klinkt in de ruimte.

En dit jaar? Maken we opnieuw een voorstelling die anders is dan anders en net als altijd de moeite waard.

Een kleine greep uit ons huidige repertoire:

Concertwerken

Kraftwerk – Jacob de Haan
Pentagram – Johan de Meij

klassieke/Populaire/bekende muziek

Flexwerk – Paul van den Bos
I Can See Clearly Now – arr. Sarif Tribou
Jupiter Hymn – arr. Johan de Meij
Light Walk – arr. Willem Aukema

Repetities

Kunst voor het Volk repeteert elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Muziekcentrum Loosduinen, Engeringstraat 40, Den Haag (Loosduinen).