Theaterfanfare

Kunst voor het Volk is een fanfare, maar niet zo maar één. Het is de eerste theaterfanfare van Nederland. Dit leuke en enthousiaste orkest in Den Haag geeft concerten die meer zijn dan alleen maar concerten: we maken verrassend muziektheater voor een breed publiek. Onze concerten zijn voorstellingen voor alle zintuigen! Het orkest staat onder leiding van dirigent Sarif Tribou.

Muzikanten

Bij Kunst voor het Volk spelen ongeveer 25 muzikanten. Ongeveer de helft is geboren en getogen in de regio Den Haag, de rest is voor werk of studie naar Den Haag verhuisd. Onze leden komen uit het hele land – van de Waddeneilanden tot Limburg – en soms ook uit het buitenland. Nieuwe muzikanten zijn altijd welkom.

Theaterconcerten

De jaarlijkse voorstelling heeft elk jaar een ander thema. In 2019 maakten we de interactieve muzikale spelshow ‘SPEELS’. Een jaar eerdere waren we ‘In Vorm’ met een theaterconcert vol muziek en poëzie over geometrische vormen. De voorstelling Doodsnoot (2017) was een muzikale ‘whodunnit’. Compleet met lijk, rechercheurs, gevangenis en vooral veel mooie muziek. En in 2016 maakten we ons publiek slimmer. In het theaterconcert ‘SL!M’ combineerden we muziek met wetenschap, mythes en grappige experimenten. Kijk op onze foto- en videopagina voor beelden van deze en eerdere programma’s.

En in 2022? Maken we opnieuw een voorstelling die anders is dan anders en net als altijd de moeite waard.

Repertoire

Het repertoire van Kunst voor het Volk is heel divers en verandert regelmatig. Er staan altijd wel een aantal uitdagende concertwerken op de lessenaar, maar ook arrangementen van bekende muziek.

Een kleine greep uit ons huidige repertoire:

Concertwerken

Elegy I – Jacob de Haan
Fleodrodum – Eric Swiggers
I Shall Love But Thee – Jan van der Roost

Klassieke/populaire/bekende muziek

Band of Brothers – arr. Rieks van der Velde
Love of my Life – arr. Rob Balfoort
Salut d’Amour – arr. Georges Moreau

Repetities

Kunst voor het Volk repeteert elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Theater De Vaillant, Hobbemastraat 120 in Den Haag.