Theaterfanfare Kunst voor het Volk

In de media

Zo nu en dan is Kunst voor het Volk terug te vinden in de krant, in bladen, op de radio of op tv. Hieronder een selectie van de artikelen en items over of met ons orkest.


Recensie Aida aan Zee, Volkskrant 17 juni 2019

Opvallend ook hoe behendig en kleurrijk Marijn van Prooijen de orkestmuziek heeft vertaald naar een klein ensemble – al mag bij de befaamde triomfmars de Theaterfanfare Kunst voor het Volk een stevige duit in het zakje doen. Vaandels en met loof bestoken stokken zorgen voor gepaste entourage.


Reportage Aida aan Zee, NTR (NPO 2) 15 juni 2019

De NTR maakte een documentaire van 50 minuten over de voorbereidingen en uitvoering van Aida aan Zee.


Recensie Aida aan Zee, NRC 14 juni 2019

En zo keerde Verdi vanuit de chique operahuizen terug op straat – in dit geval het strand. De triomfmars werd niet voor niets geblazen door theaterfanfare Kunst voor het Volk. Zonder dollen.


Interview dirigent Sarif Tribou, Klankwijzer maart 2019 (pag. 39 t/m 41)

Sarif vertelt over zichzelf, over dirigeren, over muzikale vernieuwing en over de theaterprogramma’s van Kunst voor het Volk.


Recencies theatershow ‘Nu’ van Claudia de Breij

Op 24, 25 en 26 mei 2018 ging de theatershow ‘Nu’ van Claudia de Breij in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Verschillende recensenten waren daarbij aanwezig. Kunst voor het Volk speelde mee in het slot van de show.

NRC, 28 mei 2018

Haar verhaal over de fanfare leidt tot een indrukwekkende finale

Trouw, 28 mei 2018

Het hoogtepunt is een mooi, persoonlijk verhaal over dorpsfanfare De Harmonie, waar ze als kind zo ontzettend graag bij wilde horen. Die fanfare begeleidt haar én het publiek naar een verrassend en ontroerend einde, dat we hier niet willen verklappen.

Telegraaf, 27 mei 2018

Haar voorstelling wordt bovendien met een feestelijke knaller afgesloten. Hoe? Dat verklappen we hier niet, want dat is zonde.


Goud voor Oud, Omroep West 21 juli 2017

Omroep West vormde in 2017 voor het programma Goud voor Oud een Grijze Koppen Orkest. Een aantal muzikanten van Kunst voor het Volk vormden de ‘begeleidingsband’. Op 21 juli 2017 zond Omroep West de finale van dit project uit.